Breadcrubs

Ιστορία

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Άρης Βούλας ιδρύθηκε το 1952 και είναι ο αρχαιότερος σύλλογος της Βούλας. Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με καταστατικό εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο, αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τηρεί τα προβλεπόμενα, από τον αθλητικό νόμο, βιβλία. Έχει έδρα και αθλητικές εγκαταστάσεις στη Βούλα και καλλιεργεί τον αθλητισμό συνεχώς από την ίδρυσή του.

Στην αρχή της ίδρυσής του και για τα πρώτα είκοσι πέντε χρόνια είχε μόνο ποδοσφαιρικό τμήμα με αρκετές και σημαντικές επιτυχίες στο Αθηναϊκό Ποδόσφαιρο. Το 1977 προστέθηκαν και τα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ) με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο και της αντισφαίρισης (ΤΕΝΝΙΣ).

Σήμερα, το ποδοσφαιρικό τμήμα αριθμεί περί τους 280 αθλητές όλων των ηλικιών. Πιο συγκεκριμένα, λειτουργεί η Ακαδημία, καθόλη τη διάρκεια του έτους, με τμήματα εκπαίδευσης ποδοσφαίρου από τις ηλικίες των 5 ετών μέχρι και Εφήβων. Οι εκπαιδευτές - προπονητές της Ακαδημίας είναι όλοι διπλωματούχοι UEFA και απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ. Οι προπονήσεις διεξάγονται καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 17:00-22:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Βούλας, στο οποίο μάλιστα τοποθετήθηκε τελευταία, νέος τεχνητός χλοοτάπητας 6ης γενεάς, γεγονός που αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα προπόνησης των αθλητών. Μέσα στο 2019 θα γίνει και η αναβάθμιση των αποδυτηρίων, ώστε το δημοτικό γήπεδο της Βούλας να θεωρείται ένα απο τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Αττικής.

Το ανδρικό τμήμα αγωνίζεται στην Α' Κατηγορία Ανατολικής Αττικής (ΕΠΣΑΝΑ) με μεγαλύτερες επιτυχίες το κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ 2022 για πρώτη φορά στην 70χρονη ιστορία της (1952 - 2022) και ως φιναλίστ στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ 2019. Η πρώτη συμμετοχή της ομάδας σε τελικό απο το 1952.

Παράλληλα, έχει επανιδρυθεί η αντίστοιχη ομάδα Βετεράνων ποδοσφαιριστών της ομάδας, που αριθμεί πάνω από 100 μέλη.

Όσον αφορά την επιτραπέζια αντισφαίριση, γνωστό ως Πινγκ-Πονγκ, πρωταγωνιστεί σε όλα τα πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα. Η ομάδα του Αρη Βούλας, έχει πετύχει μεγάλες και πολλές επιτυχίες, τόσο σε ομαδικό, όσο και ατομικό επίπεδο. Από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου, η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στο ομαδικό νεανίδων το 1986. Η επί δύο συναπτά έτη συμετοχή στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της γυναικείας ομάδας, αλλά και της αντρικής το 2007. Την αγωνιστική χρονιά 2007-2008 μάλιστα, η γυναικεία ομάδα, η οποία είχε κατακτήσει και την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδος, κατάφερε να περάσει και στον δεύτερο γύρο του Ευρωπαίκού πρωταθλήματος, ETTU CUP. Τις χρονιές 2006-07 και 2007-08, η γυναικεία ομάδα έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ενώ στο κύπελλο 2006-07 η αντρική ομάδα αν και αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία (Α2) κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό του κυπέλλου.

Ο Σύλλογος διατηρεί τμήματα για όλες τις ηλικίες και κατηγορίες από παιδιά δημοτικού έως και βετεράνους. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο έμπειρο προπονητικό επιτελείο, το οποίο ασχολείται με τα τμήματα υποδομών που στελεχώνονται από παιδιά πρώτων τάξεων του δημοτικού. Διαθέτει μία από τις καλύτερες αίθουσες πινγκ-πονγκ στην Ελλάδα, με δάπεδο ολυμπιακών προδιαγραφών. Στην διάθεση των αθλητών είναι 12 τραπέζια επιπέδου διεθνών αγώνων και 3 προπονητικά ρομπότ.

Οι προπονήσεις είναι καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00-20:00, τα τμήματα αρχαρίων ξεκίνουν από τις 16:00 μετά τις 20:00, λειτουργεί το τμήμα ερασιτεχνών και βετεράνων.

Λόγω της ιδιατερότητας του αθλήματος το 2007 ιδρύθηκε και δεύτερη ομάδα με την ίδια έδρα, ο Α.Ο. ΑΡΗΣ 2006, με σκοπό να δώσει την δυνατότητα σε ακόμα περισσότερα παιδιά να γευτούν την χαρά που προσφέρει το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ήδη, από την πρώτη της χρονιά στα πανελλήνια πρωταθλήματα, ο ομάδα παγκορασίδων του ΑΡΗ 2006 κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ομαδικού παγκορασίδων 2008-2009, ενώ αθλητές του σωματείου κατέκτησαν μετάλλια τόσο σε πανελλήνια πρωταθλήματα όσο και σε τουρνουά. Η επιτυχία επαναλήφθηκε και την περίοδο 2009-2010 με την κατάκτηση εκ νέου, του πανελληνίου πρωταθλήματος στην κατηγορία των παγκορασίδων, ενώ η ομάδα των γυναικών, κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα στην Α΄ κατηγορία Αττικής και ανέβηκε στην Β’ Εθνική.

"Βάσει του καταστατικού σκοπός του συλλόγου είναι η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δεξιοτήτων των αθλητών - μελών, η διαπαιδαγώγηση τους για την δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων, η καλλιέργεια, διάδοση και ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος, της ευγενικής άμιλλας και του αθλητισμού γενικότερα."

"Το όραμα του συλλόγου, μέσω του “ευ αγωνίζεσθαι”, είναι να μεταδώσει σε όλους τους αθλητές, πως αν πιστεύεις, ελπίζεις και αγωνίζεσαι για τον στόχο σου, αυτό είναι πάνω απ όλα η ευτυχία στη ζωή."

"Ο στόχος των ανθρώπων του Συλλόγου στηρίζεται στην προσπάθεια να γαλουχηθούν αθλητές από τις ακαδημίες μας να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και μετά να πλαισιώσουν την Α ομάδα μας, μέσα από την επιστημονική και στοχευόμενη εκπαίδευση στην πορεία των ετών σε όλα τα τμήματά μας. "

ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ Γυμναστικός Σύλλογος

Διοικητικό Συμβούλιο

Στέλιος Τσαλδάρης Πρόεδρος Συλλόγου

Ανδρέας Μούκιος Αντιπρόεδρος

Κώστας Κιμούλης Ταμίας/Δημ. Σχέσεις

Δημήτρης Καλούπης Γενικός Αρχηγός

Μάρκος Γαβαλάκης Γενικός Γραμματέας

Σπύρος Καλογερόπουλος Υπεύθυνος Ακαδημίας

Δημήτρης Μπραϊμης Ειδικός Σύμβουλος

Μιχάλης Ματσάγκος Αναπληρωματικό μέλος

Βακίνα Τσαλδάρη Αναπληρωματικό μέλος

Πάνω